banner image
/images/background.jpg Background image

Bevegelsesapparatet

E-læringsressursen om bevegelsesapparatet er ment som et supplement til den kliniske undervisningen om bevegelsesapparatet for medisinstudenter. På disse sidene vil man både kunne lese og se bilder/tegninger og videoer som demonstrerer hvordan man undersøker de ulike leddene. I tillegg finner man sykehistorier og quiz'er.
Elæringsressursen ble utviklet i perioden 2015-2018. Medisinerstudentene Caroline Kooy Tveiten, Hannah Ugletveit Jahr og Alexander Øvestad har laget tekster, tegninger, filmer sammen med faglærere i hovedsak innenfor Ortopedisk Kirurgi ved Oslo Universitetsykehus Ortopedisk Klinikk, (Albue: Stein Tyrdal, Ankel/Fot: Are Stødle, Hånd: Magne Røkkum, Skulder: Berte Bøe, Hofte: Lars Nordsletten og Kne: Lars Engebretsen), men også Fysikalsk medisin ved professor Jens Ivar Brox: Rygg og nakke. Professor Lars Engebretsen har vært faglig ansvarlig for prosjektet.
Læringsutbytte: Lære seg riktig leddundersøkelse av pasienter med varierende symptomer og traumer/sykdommer. Lære seg å tolke undersøkelser med patologiske funn ved å sammenligne med normale undersøkelser.
Pedagogikk: Elæringsressursen er bygd som et oppslagsverk med hovedvekt på å lære praktisk undersøkelsesteknikk. Det er lagt inn selvtesting i form av quiz'er og virtuelle pasienter slik at studenten kan etterprøve læreprosessen sin. Nyttig både i ortopedi, fysikalsk medisin og reumatologi-undervisningen og som supplement til senere klinisk arbeid. Supplement til lærebok i ortopedi.
Brukes i: Benyttes aktivt i gruppeundervisningen i modul 3 og 8. I tillegg som supplement til forelesninger innenfor de same emnene. I modul 3 skal studentene tilegne seg grunnkunnskaper om bevegelsesapparatets normale struktur og funksjon, samt lære relevant undersøkelsesmetodikk. Modul 8 dreier seg i hovedsak om kunnskap i patologien, å kunne bruke relevante undersøkelser videre i det diagnostiske arbeidet, samt videre behandling av pasientens problem.

E-læringsressursen er utviklet ved:Universitetet i Oslo

Kontakt: lars.engebretsen@medisin.uio.no

Til kurset

Histologi (gammel ressurs

Disse sidene inneholder alle kurssnitt tilhørende undervisningen i histologi for medisinstudenter ved Universitetet i Oslo. Odontologi- og ernæringsstudenter på 2.- til 4. semester vil også ha nytte av disse undervisningssidene da kursene på disse semestrene er felles.

E-læringsressursen er utviklet ved:Universitetet i Oslo

Kontakt: f.p.reinholt@medisin.uio.no

Til kurset

Histologi

Disse sidene inneholder alle kurssnitt tilhørende undervisningen i histologi for medisinstudenter ved Universitetet i Oslo. Odontologi- og ernæringsstudenter vil også ha nytte av disse undervisningssidene, særlig det som finnes under modul 1.

Før hvert kurs finner du en introduksjonsdel. Den dekker det absolutt viktigste du bør kunne før du begynner å se på de ulike snittene. Vi har valgt å ta med en rekke håndtegnete strukturer for å underbygge og illustrere poengene.

Alle snittene er utstyrt med piler og tekst på viktige strukturer/prosesser. I tillegg finner du et virtuelt mikroskopi-bilde (VM-bildet) av alle snittene, der du selv skal forsøke å finne de ulike strukturene. Nettsiden er ment som et supplement til undervisningen på kurssalen. Den følger samme oppbygning som kursheftet du får kjøpt på Akademika. Sidene egner seg svært godt til selvstudium og repetisjon før eksamen. Kan du det som står på nettsidene her, er vi sikker på at du kommer til å briljere på eksamen!

E-læringsressursen er utviklet ved:Universitetet i Oslo

Kontakt: m.r.daws@medisin.uio.no

Til kurset