Brukerdiskusjon:Ninaema

Fra JournalWiki
Revisjon per 6. jan. 2012 kl. 09:50 av imported>Arne (→‎ØNH - tympanometri: ny seksjon)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Mal til meg selv.

Tittel på en EKG-ressurs

fyll inn sidetittel (sjekket 2.9.2009). fyll inn forfatternavn. Nettsted: Navn på nettsted.

Rediger denne artikkelen og endre teksten som står her slik at den beskriver en EKG-ressurs.

Velkommen til JW! Hvilket kull går du på? -Johan :)

Flott Nina (ABC of hypertension) - jeg har bare gjort noen små justeringer i tekst/referanse (og lagt til et miniatyrbilde). Bra jobbet.
En liten kommentar til bruk av miniatyrbilder:
  • På samme måte som Google helt lovlig viser frem bilder fra allverdens nettsteder (søkeresultatet når man søker spesifikt etter bilder i Google), er det tillatt å vise en lavoppløselig versjon av et bilde man finner på nettet (og lagre det på ens eget nettsted), så lenge man bare fremviser en lavoppløselig versjon av originalen og også henviser til originalversjonen. Det er dette jeg har gjort med hensyn til gjengivelsen av miniatyrbildet av Aneuroid-sphygmomanometri-illustrasjonen til BMJ. Hvis man vil gjengi selve originalversjonen på eget nettsted, må man imidlertid først be om tillatelse (med mindre copyright er utgått på dato, slik det er for illustrasjonene til Gray's Anatomy). Men slik jeg har gjort det her (og som du gjerne også kan følge som et eksempel), er det altså helt lovlig. Det var ikke opplagt at denne praksisen var lovlig dengang da Google begynte å gjøre dette - men med tiden er det blitt akseptert som "lovlig" og helt ok, under dekning av at man alltid har kunnet gjengi en faksimile av andres opphavsrettslig beskyttede materiale uten å måtte spørre om lov. Så lenge det kun dreier seg om en faksimile, altså en lavoppløselig versjon av originalen, så skal det være helt greit (forutsatt at man også oppgir kilden).
PS: Hvis du skulle lure på hvordan du angir referanser til artikler som denne (tittel på artikkelen, hvordan forfatterne angis, fullt navn eller bare initialer, dato for publikasjon, etc), så kan det noen ganger være lurt å finne siteringen i PubMed. Som du ser, har jeg bl.a. justert litt på din måte å referere til forfatterne på. Jeg synes det er greit å bruke omtrent samme format som i PubMed, og der ser du også at tittelen kanskje burde vært litt lengre, uten at det er så veldig viktig... og det har jeg heller ikke rettet. Men altså, hvis du skulle lure på hvordan formatet bør være når du har tenkt å sitere en artikkel, så hjelper det ofte å titte på hvordan siteringen ble gjort i PubMed. :)
--Arne

Norske HLR-retningslinjer

Hei Nina

Nå har jeg laget et forslag til hvordan de norske HLR-algoritmene kan presenteres, se Lenkebibliotek:Hjertesykdommer#Hjerte-lunge-redning. --Arne

ØNH - tympanometri

Hei Nina

Har svart på spørsmålet ditt om tympanometri på brukerdiskusjonssiden min. Hvis du vil laste opp flere bilder fra wikipedia og ikke vet hvordan du selv skal modifisere/oversette teksten, så kan du bare laste opp originalversjonen og angi lisens/opphavsrett på samme måte som jeg har gjort (forutsatt at bildet er frigitt med tilsvarende lisens i wikipedia).

Arne