Hjelp:Hjelp

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

JournalWikien er en interaktiv ressurs for legestudenter som vil lære klinisk undersøkelsesmetodikk. Wikien er åpen for redigering, slik at innholdet kan oppdateres og forbedres kontinuerlig - med bidrag fra både leg og lærd. Alle endringer overvåkes av redaksjonen, som kontrollerer at all informasjon holder faglig mål.

På denne hjelpesiden finner du informasjon og tips om hvordan du kan bidra med forbedringer av JournalWiki. Du kan bidra ved å rette feil, endre formuleringer slik at poengene kommer bedre frem, samt ved å legge til nytt innhold i JournalWikien.

Slik redigerer du innhold i JournalWiki

  • Logg deg inn før du skriver eller redigerer artikler i JournalWiki.
  • Innlogging/registrering er nødvendig for å unngå at spam-roboter genererer søppeltekst på sidene, og det gjør det også lettere for deg og andre å se hvem som har bidratt med hva.
  • Bruk søkefeltet for å se hva som er skrevet om et gitt emne tidligere.
  • Hvis det ikke står noe om det aktuelle emnet, kan du opprette en ny artikkel med det aktuelle søkeuttrykket som oppslagsord. Velg eventuelt et annet og mer dekkende oppslagsord og skriv i vei!
  • Hvis du vil endre en artikkel, f.eks. en feil, så sjekk først om feilen du vil rette er diskutert tidligere. Det gjør du ved å klikke på diskusjonsfanen til den aktuelle artikkelen du tenkte å endre på.
  • Du kan øve deg på redigering av artikler ved å leke i sandkassen.

Husk: Vær etterrettelig i det du skriver og pass på å angi kilder, spesielt hvis innholdet kan være omdiskutert.

Personvern

IKKE LEGG TIL TEKST OG BILDER MED PERSONSENSITIVE OPPLYSNINGER.

Helseopplysninger i tilknytning til et bilde der den avbildede er gjenkjennbar, er eksempel på innhold som ikke må lastes opp i JournalWiki.

Les mer: Retningslinjer for personvern i JournalWiki

Ansvar

Hver bidragsyter har selv ansvaret for ikke å skrive bevisst misvisende eller feilaktig. Redaksjonen vil forsøke å sikre kvaliteten på alle artikler, men vi tar ikke ansvar for eventuelle feil som måtte finnes i journal-wikien. Enhver må derfor forholde seg kritisk til det som står i JournalWikien og konsultere andre kilder ved behov.

Innholdet i journal-wikien er rettet mot helsepersonell. Pasienter bes konsultere egen lege for avklaring av viktige spørsmål om egen helse.

Eksterne hjelpesider