Diskusjon:Hypersonor perkusjonslyd

Fra JournalWiki
Revisjon per 7. aug. 2009 kl. 20:24 av imported>Arne
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Hei Johan

Jeg har tilbakestilt din opprinnelige side om hypersonor perkusjonslyd til det du ser i øyeblikket.

Ikke bruk sidetransklusjon uten at du har overveiet det nøye. La meg redegjøre litt (hvis du synes det blir litt vel teknisk, så la det ligge til en annen gang - bare husk at sidetransklusjon må brukes med varsomhet og sjelden for det formålet du har hatt i tankene her).

Du hadde altså skrevet:

{{:hypersonor}}

på denne siden.

Det kunne ha vært en god idé å transkludere innholdet av artikkelen hypersonor inn på denne siden (hypersonor perkusjonslyd), i og med at hypersonor og hypersonor perkusjonslyd refererer til eksakt samme meningsinnhold. Men det er dessverre ikke så lurt likevel, av følgende grunn: Hvis to sider (med forskjellig URI) har eksakt samme innhold, straffes man av søkemotorene for å ha et nettområde med duplikate sider. Det er også andre ulemper med sidetransklusjon (men også noen fordeler, f.eks. i maler, les mer om bruk av sidetransklusjon på hjelpesidene til wikipedia). Sidetransklusjon må derfor brukes med forsiktighet og bare unntaksvis når det ikke dreier seg om en mal. Det er vanligvis mer aktuelt å transkludere deler av en annen side, og for det formålet bruker man kommandoer som

<includeonly> ... </includeonly>,
<onlyinclude> ... </onlyinclude>,
<noinclude> ... </noinclude>

Se for eksempel hvordan jeg har gjort det på forsiden av helseleksikon.no for å hente ut litt av innholdet fra artikkelen om pancreas:

Forsiden av helseleksikon:

*{{:Bukspyttkjertelen}}

Her har jeg transkludert tilsynelatende hele artikkelen om bukspyttkjertelen inn i forsiden, men se hva som står i denne artikkelen. Ved hjelp av <onlyinclude> velger jeg ut bare en bit av denne siden for transklusjon til forsiden.:

Artikkelen om bukspyttkjertelen:

<onlyinclude>'''Bukspyttkjertelen''', ''pancreas'', er et livsviktig organ som i tillegg til å
produsere [[bukspytt]] er sentral for [[regulering av blodsukkeret]].</onlyinclude>
{{ramme||
[[Bilde:pancreas.png|600px|Bukspyttkjertelen og omkringliggende organer organer på bakre bukvegg]]
Illustrasjonen viser ...

--Arne