Diskusjon:Venestuvning

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Trenger bilde av venestuvning --Johanyw

OK, nå har jeg lastet opp bilde av både normalanatomi og stuvning kunstig fremprovosert ved å øke thorax-trykket. Husk at du også kan laste opp slike bilder. Alle illustrasjonene til Henry Gray (publisert i 1918) er såpass gamle at de fritt kan benyttes f.eks. i denne wikien. Bildene kan hentes fra www.bartleby.com. Pass på å henvise til siden hvor du lastet ned bildet, se eksempel på hvordan denne henvisningen er gjort her: Fil:Veins-of-the-neck-(Gray).jpg.
NB: Hør med Johny om han kan ta et bilde av en pasient som har venestuvning i 45 graders ryggleie. Be ham innhente samtykke ved å fylle ut følgende skjema: samtykkeskriv (les mer: Fil:Samtykkeskriv.pdf). Skjemaet skal leveres til meg for oppbevaring på mitt kontor. Navnet til pasienten skal ikke noteres ned noe sted annet i form av pasientens underskrift på samtykkeskjemaet.
--Arne


Men hvordan legger vi til bilder på siden som ikke er lenker? (Legger til permanent på wikien?)
--Johanyw
Når du er innlogget, vil du se en lenke helt nederst til venstre på siden som heter "Last opp fil". Klikk på den, og du får de nødvendige instruksjoner. Forsøk å unngå at bildene blir unødvendig store (72 dpi og vanlig skjermvindu-størrelse holder, samt vanligvis vil 80% jpg-kvalitet være greit). (Du får opp en beskjed om at maks bildestørrelse er 128 kbyte, men denne beskjeden behøver du ikke bry deg om, det er bare en påminnelse om at bildene ofte ikke vil trenge å være større enn dette.) --Arne