Fil:Ventralhernie fra innsiden.jpg

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Opprinnelig fil(909 × 682 piksler, filstørrelse: 127 KB, MIME-type: image/jpeg)

Ventralhernie sett fra innsiden ved laparoskopi

Bildet viser bukveggsdefekten ved et ventralhernie sett fra innsiden. Bildet er tatt ved at et kamera er ført inn i buken laparoskopisk og etter fridissekering av fastvokst oment. Buken ble også fylt med gass slik at brokket og brokkporten skulle fremtre tydeligere. Her er det i grunnen to brokkporter atskilt av et septum, som angitt på bildet. Selve brokket består nå kun av peritoneum som kler subcutis, mens oment og tarm som tidligere også utgjorde brokket, nå er holdt unna slik at bukveggsdefekten skal kunne repareres. Dette ble her gjort ved å dekke bukveggsdefekten med et kraftig nett.

Se: Filmklipp som viser defekten i bukveggen sett innenfra ved laparoskopi

Før operasjon kunne man ved undersøkelse av pasienten i liggende stilling få inntrykk av at operasjonsarret var pent tilhelet, men ved palpasjon kunne man tydelig kjenne en fast kant svarende til brokkporten. Ved hoste og ved undersøkelse i stående stilling kom det tydelig til syne et arrbrokk lokalisert til epigastriet, i tilknytning til operasjonsarret.Bildet viser innsiden av buken til en eldre kvinne som hadde utviklet et arrbrokk etter levertransplantasjon. Bildet er tatt ved at et kamera er ført inn i buken ved laparoskopi og etter at fastvokst oment er fridissekert. Bildet viser i grunnen to brokkporter atskilt av et septum - og i brokket sees nå kun peritoneum som kler subcutis. Brokket bestod av oment og tarm, som nå er holdt unna ved bildetaking.

Ved klinisk undersøkelse i liggende stilling før operasjonen var arret tilsynelatende pent tilhelet, men ved palpasjon kunne man tydelig kjenne en fast kant svarende til brokkporten. Ved hoste og ved undersøkelse i stående stilling kom det til syne et arrbrokk lokalisert til epigastriet i tilknytning til operasjonsarret.

Se også: Filmklipp som demonstrerer hvordan brokket fremprovoseres ved at pasienten hoster

Bildetaking og filmopptak er utført med informert samtykke fra pasienten.

Filhistorikk

Klikk på et tidspunkt for å vise filen slik den var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbildeDimensjonerBrukerKommentar
nåværende4. aug. 2020 kl. 07:36Miniatyrbilde av versjonen fra 4. aug. 2020 kl. 07:36909 × 682 (127 KB)Maintenance script (diskusjon | bidrag)

Følgende fil er en dublett av denne filen (fler detaljer):