Fil:Ventralhernie laparoskopi.jpg

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Opprinnelig fil(909 × 682 piksler, filstørrelse: 97 KB, MIME-type: image/jpeg)

Laparoskopi for reparasjon av ventralhernie

Bildet viser instrumenteringen ved laparoskopi av buken til en eldre kvinne som tidligere hadde fått utført levertransplantasjon og som nå ble operert for ventralhernie. Bildet er tatt fra pasientens venstre side (hodet til høyre og bena til venstre for bildet).

Tre trokarer er innført gjennom bukveggen. En tøyklype er brukt for å redusere åpningen på den nærmeste trokaråpningen, slik at det ikke skulle lekke gass da buken ble fylt med gass i overtrykk (via slange tilkoblet nærmeste trokar). Hensikten med gassinflasjonen var å få brokket til å fremtre tydelig, og det sees her som en rød kuppel - rødfargen skyldes lys fra videokameraet som er innført gjennom den nærmeste trokaren.

Før operasjon kunne man ved undersøkelse av pasienten i liggende stilling få inntrykk av at operasjonsarret var pent tilhelet, men ved palpasjon kunne man tydelig kjenne en fast kant svarende til brokkporten. Ved hoste og ved undersøkelse i stående stilling kom det tydelig til syne et arrbrokk lokalisert til epigastriet, i tilknytning til operasjonsarret.Bildet viser innsiden av buken til en eldre kvinne som hadde utviklet et arrbrokk etter levertransplantasjon. Bildet er tatt ved at et kamera er ført inn i buken ved laparoskopi og etter at fastvokst oment er fridissekert. Bildet viser i grunnen to brokkporter atskilt av et septum - og i brokket sees nå kun peritoneum som kler subcutis. Brokket bestod av oment og tarm, som nå er holdt unna ved bildetaking.

Ved klinisk undersøkelse i liggende stilling før operasjonen var arret tilsynelatende pent tilhelet, men ved palpasjon kunne man tydelig kjenne en fast kant svarende til brokkporten. Ved hoste og ved undersøkelse i stående stilling kom det til syne et arrbrokk lokalisert til epigastriet i tilknytning til operasjonsarret.

Se også:

Bildetaking og filmopptak er utført med informert samtykke fra pasienten.

Filhistorikk

Klikk på et tidspunkt for å vise filen slik den var på det tidspunktet.

Dato/klokkeslettMiniatyrbildeDimensjonerBrukerKommentar
nåværende4. aug. 2020 kl. 07:33Miniatyrbilde av versjonen fra 4. aug. 2020 kl. 07:33909 × 682 (97 KB)Maintenance script (diskusjon | bidrag)

Følgende fil er en dublett av denne filen (fler detaljer):