Maldiskusjon:Referanse

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hva i alle dager for slags kildekode er det du har laget til denne siden? -jeg tenkte jeg skulle legge til Mal:Referanse(www) fra http://no.wikipedia.org/wiki/Mal:Kilde_www men dette ble for avansert for meg.

-Johan

Heisan, jo maler kan være litt kompliserte. Det lønner seg å titte først på de litt mindre kompliserte malene hvis man vil se hvordan det gjøres, f.eks. denne:
Mal:Ramme
Når man først blir litt vant til mal-syntaksen, kan man bruke dem for å styre layout slik at man får en mer eller mindre ensartet profil på hele wikien. For eksempel tenkte jeg at jeg skulle lage en felles mal for kliniske tips, og da laget jeg en mal som heter Mal:tips, som igjen benytter seg av malen ramme. Se eksempel på bruk på denne siden: Ortopné.
Jeg har (dessverre) ikke tatt meg tid til å lage en dokumentasjonsside for disse malene - alt tar tid, og akkurat nå rekker jeg det ikke, men dette er tross alt en ganske ukomplisert mal ... (Det er for øvrig ganske bra hjelpetekster om maler på både norske og engelske wikipedia, om du skulle få lyst til å eksperimentere litt.)
--Arne
PS: Jeg skal lage en Mal:Referanse(www) når jeg får tid. Enig i at det også kan være nyttig.