Brukerdiskusjon:Arne
Du kan kontakte Arne Westgaard med tilbakemeldinger angående JournalWiki ved å skrive en kommentar på denne siden!
Hvis du har registrert deg som bruker av JournalWiki, kan du også sende en e-post direkte til Arne Westgaard.
Hilsen Arne
Innhold
Gyn- og pediatrisk journal
Hei Arne, hva med å lage egne artikler for gynekologisk- og pediatrisk journal? Evnt. en egen side om hvordan man skrive gode og presise henvisninger og epikriser? Kanskje dette finnes fra før (jeg har ikke lett kjempenøye)? Mvh Oddgeih 31. mar 2008 kl. 21:46 (CEST)
- Enig. Er på en ukes ferie og får bare såvidt sjekket mail etc. Bare ta deg til rette og gjør det du mener er fornuftig, så jobber jeg også videre med journal-wikien når jeg er tilbake fra ferien. Umiddelbart tenker jeg at det kan være fornuftig å ikke bare ha én standard innkomstjournal som skal gjelde for alle formål, for denne malen gjelder egentlig mest for indremedisinske og kirurgiske pasienter. Vi burde kanskje ha tilsvarende standardmaler for de spesialitetene der innkomstjournalen avviker fra indremed/kir innkomstjournal, f.eks. gynekologisk innkomstjournal, obstetrisk innkomstjournal, pediatrisk innkomstjournal, etc. På den annen side bør vi vel ha en artikkel om gynekologisk undersøkelse, obstetrisk undersøkelse, etc, på lik linje med artikkelen om undersøkelse av abdomen. Trenger vi da både en artikkel om gynekologisk innkomstjournal og gynekologisk undersøkelse? Flere spesialiteter der innkomstjournalen avviker fra standard med/kir-innkomst: nevrologisk innkomstjournal/nevrologisk undersøkelse, psykiatrisk innkomstjournal/pediatrisk undersøkelse, oftalmologisk innkomstjournal/øyeundersøkelse... Klarer ikke å bestemme meg i farten for hva som er mest hensiktsmessig. Har ikke tenkt gjennom det på forhånd. Takker for dine tanker og innspill. Som sagt, bare gjør det du mener er mest fornuftig. Jeg har ingen fasit. Hvis vi finner ut at det du først har gjort ikke er optimalt, er det vel ganske greit å rette opp i ettertid også, så værsågod... Er på Trysil og prøver meg på snowboard... ikke helt enkelt! --Arne 1. apr 2008 kl. 17:58 (CEST)
Hovedartikkel vs oversikt
Jeg har merket meg at artikkelen om undersøkelse av abdomen er ganske overfylt. Jeg så også at hovedartiklene det henvises til stort sett inneholder det samme som oversiktsartikkelen.
Vi kommer til å holde beskrivelser av metoder i hovedartikkelen, men beholde formål og hva man leter etter i oversiktsartikkelen. Er det kanskje en idé å gjøre det samme med abdomen?
--Runeah
- Heisan, det ser ut til at Johanyw har kopiert teksten over fra oversiktssiden om undersøkelse av abdomen over til nyopprettede sider som generelt beskriver fremgangsmåten ved auskultasjon, perkusjon etc. Han har da også endret lenkene fra oversiktssiden om abdomen (lenkene som går til "hovedartikler") slik at de nå peker til underoverskrifter på de generelle sidene om auskultasjon etc i stedet for at de peker til egne hovedartikler om f.eks. auskultasjon av abdomen.
- Jeg er ikke umiddelbart enig i disse endringene ... Jeg tilbakestiller dem herved!
- Jeg er enig i at det ikke bør være for mye innhold på én enkelt side. Og det er definitivt ikke meningen at hovedartiklene det henvises til skal inneholde det samme som oversiktsartikkelen. Hovedartikkelen om rektaleksplorasjon viser hvordan jeg ser for meg at det skulle gjøres: hovedartikkelen utdyper oversiktsartikkelen. Tanken var å skrive kort og konsist det mest essensielle på oversiktssiden, mens hovedartikkelen skulle kunne utdype betraktelig og supplere med bilder og eksempler. Fra oversiktssiden om undersøkelse av abdomen hadde jeg for flere av underoverskriftene lenket til hovedartikler som ennå ikke eksisterer. Disse er det altså planen å skrive etter hvert. I TILLEGG bør man skrive kort om det som gjelder spesielt for abdomen under de generelle artiklene om auskultasjon, perkusjon etc, men innholdet må ikke regelrett kopieres!
- --Arne 31. mai 2009 kl. 18:20 (CEST)
- Den er god! Jeg tenkte som du tenkte at vi ved henvisning isåfall måtte skrive ny brødtekst i oversiktsartikkelen, men hadde da ikke tid og bestemte meg for å midlertidig bare få fikset sidene med innhold og henvisning, samt kopierte rett over så det var noe innhold, i det minste. -Hadde uansett å spørre om vi i det hele tatt kunne endre på abdomen-sidene, eller om vi skulle kun konsentrere oss om lunge.
- --Johan
- Helt i orden at dere eksperimenterer litt. Det er jo lett å tilbakestille hvis jeg ser at dere har tenkt "feil". Likevel er det kanskje greit om dere ser på siden om undersøkelse av abdomen som en mal og foreløpig ikke endrer på den. Men selv om dere tar utgangspunkt i denne malen når dere lager siden om undersøkelse av lungene, har dere her selvsagt friere spillerom til å skrive på den måten dere synes det er mest hensiktsmessig, og så kan vi se etterpå på om vi burde gjøre ting annerledes også for undersøkelse av abdomen. NB: Ikke føl dere overkjørt om jeg omstrukturerer/omskriver det dere "legger sjela deres i" ... Jeg har jo tenkt ganske mye på dette, både innhold og struktur (og ikke minst masse erfaring med wiki-programvaren), så jeg kan nok ha noen tanker om hvordan dette best kan gjøres... Uansett er det veldig verdifullt for meg om dere skriver i vei en masse bra stoff (med gode formuleringer) og fyller nettsidene med faktisk innhold. Vi trenger å få skrevet svarene på det alle studentene måtte lure på, om lungeundersøkelsen og om alt det andre som hører til propedeutikken. Så bare stå på! Bra innsats så langt.
- --Arne
Hahaha, skulle akkurat til å endre på Dyspné-nomenklaturen, men du var visstnok godt i gang allerede =)
--Johan
- Jepp, og jeg laget også en mal for sitering av artikler, slik at referanselisten skal se noenlunde lik ut fra gang til gang. --Arne
Norsk resuscitasjonsråd
Var akkurat slik jeg tenkte det skulle blir Arne. Det ble flott! Takk for hjelpen!
--Nina
Brystundersøkelse
Hei, tusen takk for journalwiki. Håper på bilder, video og beskrivelse for brystundersøkelse.
Mvh Ina Dang
- Hei Ina. Takk for påminnelsen. Veiledning i brystundersøkelse skal vi definitivt også få til etter hvert - vi tar et organsystem av gangen, men turen kommer nok også til brystundersøkelsen. Hvis du har lyst til å bidra, er det bare å begynne. Klikk i så fall på følgende lenke og få æren av å være den første til å skrive på denne artikkelen :)
- Undersøkelse av brystene
- Bilder kan vi få tatt etter hvert - helt ok å starte bare med tekst. Begynn gjerne å skrive, så sørger vi for at fagansvarlige kvalitetssikrer innholdet (etter hvert).
- --Arne
Venekanyle
Hei Arne! Skjønte ikke helt hva du mente i mailen om at jeg hadde lagt Venflon-ressrsen (Venekanyler) under feil navnerom. Hadde vel såvidt jeg husker lagt den under Lenkebibliotek:Anestesiologi. Kan ikke det være et logisk sted å ha den? Men hvor er den nå, finner den ingen steder. Heller ikke under Generelle prosedyrer... Nina!
- Hei Nina. Siden om venekanyle-videoen i NEJM lå i hovednavnerommet (det var ikke jeg som hadde opprettet siden der), men nå som du har ryddet opp er alt blitt helt riktig. Bra innsats! Har et par ytterligere kommentarer som jeg skal utdype per e-post. --Arne
Øre-nese-Hals
Hei Arne! Skulle bare si at jeg er i gang med å lese meg litt opp og starte på undersøkelse av Øre-nese-Hals.
- Flott Nina. Gleder meg. A
Hei Arne!
Jeg har skrevet litt om tympanografi under supplerende undersøkelser på Øre-seksjonen. Så ønsker jeg å legge ut illustrasjoner av de 3 typiske tympanogrammer. Jeg fant bilde av den på Wikipedia, link: http://en.wikipedia.org/wiki/Tympanometry. Er disse illustrasjonene noe vi lett kan laste fra wikipedia til journalwiki, eller hvordan fungerer det egentlig både teknisk og opphavsrettsmessig.
Godt nyttår!
Nina!
- Hei Nina
- Slike wikipediabilder har vanligvis angitt informasjon om gjenbruk i form av en eller annen lisens bildene er publisert under. For dette tilfellet har de angitt at det er en såkalt Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported lisens. Det er et utall andre lisenser også, men jeg forstår det som at det egentlig er den samme lisensen, ulike juridiske varianter. Det betyr at bildet kan redigeres og gjenbrukes på eget domene så lenge man tilkjennegir hvor bildet opprinnelig er hentet fra og så lenge man opprettholder at filen fritt kan modifiseres og gjenbrukes av andre. Jeg har nå oversatt teksten på bildet til norsk og lastet opp den norske versjonen i JournalWiki:
- --Arne 6. jan 2012 kl. 10:41 (CET)