Lenkebibliotek:Hjertesykdommer/Hjerte-lunge-redning

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Lenkebibliotek:

Hjerte-lunge-redning

Norske retningslinjer for hjerte-lunge-redning

BHLR-voksne.gif

Norske HLR-retningslinjer (sjekket 30.8.2009). Norsk Resuscitasjonsråd. Nettsted: Norsk Resuscitasjonsråd.

Norsk Resuscitasjonsråd kom i 2005/6 med nye retningslinjer for resuscitering (hjerte-lunge-redning, HLR). Disse baserer seg på retningslinjer fra European Resuscitatioun Counsil fra 2005, med enkelte små endringer i de norske retningslinjene.

HLR-plakatene:


Vurdert av legestudent Ninaema. Nettstedet mangler foreløpig vurdering av faglærer.

Videoer som demonstrer basal HLR

HLR BritishRedCross.png

First aid tips - how to resuscitate (sjekket 30.8.2009). British Red Cross. Nettsted: British Red Cross.

Røde kors i Storbritannia lærer oss på denne siden basal HLR på voksne, på barn over et år og på barn under et år. Det hele er forklart med enkel tekst, og det er laget en demonstasjonsvideo for hver av kategoriene. Videoene samsvarer godt med norske retningslinjer. Allikevel bør studentene være klar over at norske retningslinjer sier at på barn under et år, skal hodet holdes i nøytral posisjon for å få frie luftveier, mens det i denne videoen kan virke som vi skal bøye hodet til babyen mer bakover enn vi egentlig skal. Men alt i alt en meget god side for en rask innføring i basal HLR.

Vurdert av legestudent Ninaema. Nettstedet mangler foreløpig vurdering av faglærer.

Videoer som demonstrer avansert HLR

AHLR AHA.png

Advanced Cardiovascular Life Support ACLS (sjekket 30.8.2009). American Heart Association. Nettsted: CardiologyRounds.com.

Denne filmen er en ca 13 minutter lang video som nøye går igjennom viktige aspekter ved avansert HLR. Den tar utgangspunkt i at seeren vet hva avansert HLR er. Filmen er god og laget av det anerkjente American Heart Association. Filmen finnes på nettstedet CardiologyRounds.com, som er nettverkssted for kardiologer, medisinstudenter og andre med interesse for kardiologi, der erfaringer kan utveksles og bekjentskap knyttes.

Vurdert av legestudent Ninaema. Nettstedet mangler foreløpig vurdering av faglærer.

Tilbake til Lenkebibliotek:Hjertesykdommer.