Lenkebibliotek:Hjertesykdommer/Klinisk undersøkelse ved hjertesykdommer

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Lenkebibliotek:

Cardiovascular: examination

Faksimile av ClinicalExam.com

Cardiovascular: examination (sjekket 31.10.2009). Ukjent forfatter. Nettsted: ClinicalExam.com.

På denne siden finnes en meget grundig liste over hvilke deler av kroppen som skal undersøkes i en kardiovaskulær undersøkelse, og hva man da skal se etter. Den kan fungere som en huskelapp når man føler seg ganske stø på undersøkelse av hjertet og det kardiovaskulære system. Listen er for stor til å være nyttig i propedeutikken. Siden er egentlig ment å skulle nedlastes til PDA.

Cardiovascular Examination

Faksimile av medinfo.ufl.edu

Cardiovascular Examination (sjekket 31.10.2009). R. Rathe. Nettsted: University of Florida, Medical education server.

Her finnes nok en opplisting over hva du skal undersøke i forbindelse med hjerteundersøkelsen. Den omtaler kun forholdene i thorax og puls/blodtrykk. En forholdsvis oversiktlig side, som er målrettet og ikke for detaljert.

Cardiology explained - Cardiovascular examination

Forsiden av boken cardiology explained

Cardiovascular examination (sjekket 31.10.2009). E. Ashley, J. Niebauer. Nettsted: National Center for Biotechnology Information (NCBI).

NCBI har en database der man kan lese i lærebøker gratis på nettet. Bøkene finner du under "Bookshelf", og der finner du blant annnet boken "Cardiovascular Explained". Kapittel 2 omhandler kardiovaskulær undersøkelse. Dette passer for propedeutikken.

CSO - Videos

Illustrasjon av hjerteundersøkelse fra CSO

CSO - Videos, Basic Cardiovascular Examination (sjekket 06.03.2010). Demonstrert av Dr Kate Wiles. Nettsted: Clinical Skills Online fra St. Georges University of London.

Clinical skills online er et ypperlig nettsted der du finner videoer som demonstrerer mange ulike kliniske undersøkelsesmetoder og relaterte tema. Du kan velge om du foretrekker Windows Media Player eller Quicktime til å spille av videoene. Videoen om Basic Cardiovascular Examination varer i ca 6 1/2 minutt. Den er grundig, og legen som demonstrerer, er behagelig å høre på.