Lenkebibliotek:Hjertesykdommer/Ortostatisk hypotensjon

Fra JournalWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Lenkebibliotek:

Ortostatisk hypotensjon betyr i følge Norsk medisinsk ordbok: "for lågt blodtrykk i ståande stilling". På englesk kalles det både orthostatic hypotension og postural hypotension. På denne siden vil du finne lenker til eksterne nettsteder som omtaler ortostatisk hypotensjon.

Tilbake til Lenkebibliotek:Hjertesykdommer

Lægehåndbogen - Ortostatisk hypotensjon

Lægehåndbogen - Ortostatisk hypotensjon (sjekket 28.10.2009). B. Grenne. Nettsted: Lægehåndbogen.

Lægebogen er under utvikling og tar utgangspunkt i den norske Legehandboka. En dansk faglig redaksjon skal oversette og tilpasse innholdet til danske forhold frem mot 2011. Det er allerede et ypperlig gratis oppslagsverk. Den akutelle artikkel gir en fin oversikt over ortostatisk hypotensjon.

Bruk av vippetest ved utredning av synkope

Bruk av vippetest ved utredning av synkope (sjekket 31.10.2009). T.A. Aksnes, K. Nodenes, K. Gjesdal. Nettsted: Tidsskrift for den norske legeforening.

Artikkel i tidsskriftet om bruk av vippetest ved utredning av synkope.

Tilt Table Videos

Illustrasjon av en vippetest

Tilt Table Videos (sjekket 31.10.2009). Reviewed By: B. Shortal, R. Reher, A. Schoenstadt, M. Whiton. Nettsted: eMedTV.

Dette er en samling av 19 små videoklipp som grundig går gjennom all informasjon en pasient bør vite før han eller hun går gjennom en vippetest. Til sammen varer klippene ganske lenge, men man kan velge hvilke klipp man vil se. Vi anbefaler særlig "What Happens During the Tilt Table?" Det er viktig å vite at informasjonen i disse videoene er myntet på pasienter, og at prosedyrene rundt vippetest kan variere fra sykehus til sykehus.