Tumores

Fra JournalWiki
Revisjon per 24. jan. 2016 kl. 21:08 av imported>Andrejh (Ny side: thumb|350px|Normalt øye uten patologi Denne nettsiden gir en oversikt over tumores som kan oppstå i øyet og dets omgivelser. Dette er ikke en komplett over...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Normalt øye uten patologi

Denne nettsiden gir en oversikt over tumores som kan oppstå i øyet og dets omgivelser. Dette er ikke en komplett oversikt over potensielle funn ved undersøkelse, men er ment å reflektere de vanligste funnene som medisinstudenter og allmennleger vil treffe i studiet og videre praksis.

Det gis ved hvert funn en kort beskrivelse av hva som kan sees av funn på bildet, og en kort omtale av hvilke sykdommer som er assosiert med funnet. På enkelte funn gis det også en omtale av etiologi og patogenese til funnet hos pasienten bilde(ne) er tatt av. Det gis ingen forslag til behandling på denne siden.

Bildene er i hovedsak tatt av pasienter ved Øyeavdelingen ved Ullevål Sykehus, Oslo Universitetssykehus (OUS) våren 2016, eller hentet fra engelske nettsider etter innhenting av tillatelse for gjenbruk.
Denne siden er laget av medisinstudentene Asad Ali og Andreas J. Haugerud, som en del av en prosjektoppgave ved medisinstudiet i Oslo med øyelege/lektor Sigrid A. de Rodez Benavent og øyelege/førsteamanuensis Jon K. Slettedal som veiledere.

For informasjon om undersøkelsesteknikk og øyejournal se Øyeundersøkelse.

--Asad Ali (diskusjon)og Andreas Haugerud (diskusjon) 24. jan. 2016 kl. 11:54 (UTC)


Aktinisk keratose

Basalcellekarsinom

Malignt melanom

Nevus

Plateepitelkarsinom

Rhabdomyosarkom

Ordforklaringer


Referanser


--Asad Ali (diskusjon) og Andreas Haugerud (diskusjon) 10. feb. 2016 kl. 12:00 (UTC)